Stereo-fotografie.nl Jurjen Bersee

 
 

Vakgebied

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste fotografie nieuws. Gebruik het menu links om al het nieuws te bekijken of het nieuws in een bepaalde categorie te bekijken. Heb je zelf nieuws te melden? Stuur me dan een mailtje.
Plenoptic: scherpte aanpassen en omzetten in 3D

Adobe en nVidia zijn samen bezig met de ontwikkeling van de Plenoptic lens. Deze lens die uit meerdere kleine lenzen bestaat, zou het mogelijk moeten maken om achteraf de focus in een foto aan te passen. Ook zou het eenvoudig zijn om de foto om te zetten naar 3D. Het is voorlopig echter nog toekomstmuziek.

Datum: 2010-10-15Bron: Hardware.infoLees bericht
Ook Panasonic begeeft zich op 3D markt

Ook Panasonic begeeft zich op de 3D markt. Net als bijvoorbeeld Fujifilm met FinePix Real 3D. Maar Panasonic pakt de zaken wel heel anders aan: geen speciale camera, maar een voorzetlens zorgt voor de 3D weergave van de foto's. Op LetsGoDigital vind je meer informatie.

Datum: 2010-10-14Bron: LetsGoDigital.orgLees bericht
3D fotografie met Fujifilm FinePix Real 3D W3

De Fujifilm FinePix Real 3D W3 is een bijzondere camera. Met twee lenzen en twee 10MP sensoren maak je met deze compactcamera in een handomdraai 3D foto's. Er zijn echter ook nadelen, zoals de slechte beeldkwaliteit en dat het vertonen van de foto's buiten de camera zo moeizaam is. Elja Trum van Photofacts onderwerpt de camera aan een test.

Datum: 2010-10-13Bron: Photofacts.nlLees bericht
Tentoonstelling Beleef Vianen in 3D

Tentoonstelling met unieke opnamen van Hugo de Wijs en Job van de Groep. Deze twee stereofotografen uit Vianen tonen u aan de hand van een groot aantal foto’s uit de recente Vianense geschiedenis een blik in de wonderlijke wereld van de 3D-fotografie. Tentoongestelde antieke en hedendaagse stereoapparaten uit de omvangrijke collectie van Hugo de Wijs illustreren de ontwikkeling, die de stereofotografie heeft doorgemaakt.

pagina 1 van 1 |
 
 
 
Valid XHTML 1.0 Strict Valide CSS!